luni, 4 ianuarie 2010

You'll never walk alone - partea a-IV-a

CSKA Moscova, Dinamo Kiev si Steaua* au fost extrase din urna ca adversarele lui Liverpool in Liga Campionilor. O grupa cum nu se poate mai usoara pentru fosta trupa a lui Rafa Benitez. Dupa 2-0 cu CSKA si 1-0 cu Dinamo Kiev, urma meciul din Romania. Desigur ca Emi si Mutu au fost primiti pe stadionul din bulevardul Ghencea cu fluieraturi maxime. Avand deja sase puncte in sacoasa, Emi a aliniat echipa de rezerve. Era vorba totusi de Steaua, o echipa care nu mai era cea care a ajuns in semifinala Cupei Uefa. Era o umbra a acelei echipe. Meciul incepe excelent pentru Mutu si compania. Ryan Babel deschide scorul in minutul 3. Prima faza pe poarta lui Zapata. Surprinzator, Liverpool este dominata in urmatoarele minute. Este oarecum explicabil pentru ca este totusi echipa a doua a Liverpool-ului. Banel Nicolita in minutul 17 si Kapetanos in minutul 20 sunt cei care ma fac sa imi pun mainile in cap. Liverpool trage tare si, in minutul 81 Mascherano egaleaza. Meciul se termina indecis.
Este 29 septembrie si Liverpool se duce in vizita in Manchester, pe „The City of Manchester Stadium”. Prima nuca tare pentru trupa lui Steven Gerrard. Mutu, la prima faza la poarta inscrie. Era minutul 2. Gerrard a executat o lovitura libera din preajma careului direct pe capul romanului. Era minutul 45+2. Tevez se intoarce la mijlocul terenului si intercepteaza mingea. Paseaza spre Santa Cruz. Mingea este prea in spate si ajunge la Wright-Phillips. Kevin centreaza din prima catre Santa Cruz care inscrie cu o lovitura plasata de cap. Pauza. 1-1. Era bine pentru ambele echipe. In minutul 58 Riera paseaza spre Mutu. Mutu avanseaza cu Barry care il marcheaza. Un dribling scurt si trece de el, suteaza la coltul scurt si ... Gol! Foarte repede vine si urmatorul gol al rosilor. Profitand de faptul ca cei de la City se arunca in atac, Riera scapa singur pe partea stanga. Centrare la semi inaltime. Benayoun face stop in careu si, din intoarcere marcheaza. Fundasii lui City gafaiau in spatele lui. Au ajuns prea tarziu. Golul lui Ireland din minutul 70 nu reuseste decat sa tensioneze meciul. Echipa victorioasa ramane insa aceeasi: Liverpool.
Noroc foarte mare pentru Liverpool in meciul cu Arsenal. 1-0. Dar Reina este declarat omul meciului. Este si normal. Arsenal a dominat clar. A avut insa ghinion. Reina a fost de netrecut. Riera a inscris in minutul 41. Avea sa fie singurul gol al partidei.
24 noiembrie. Anfield, Liverpool. Manchester United viziteaza stadionul. In scop distructiv, desigur. Atmosfera incredibila in tribune. Este poate singura oara pe acest an in care United vine sa se lupte cu razesii lui Emi. O prima repriza slaba cu mingi pierdute la mijlocul terenului si pase la adversar pentru ambele formatii. Presiunea este prea mare. Nimeni nu forteaza. Vine insa minutul 2 al reprizei secunde. Glen Johnson arunca mingea in fata la Torres. Torres avanseaza tinut de tricou de Vidic. Vidic aproape ii rupe tricoul de pe el. Torres nu cade in careu. Un sut puternic la coltul scurt si 1-0! Fanii sunt in delir. United era nimicita de omul nostru numarul unu: Fernando Torres. In minutul 61 Rooney inscrie pentru United dupa o deviere a lui Berbatov. In minutul 75 Mascherano dribleaza la mijloc si suteaza de la distanta. Mingea loveste incheietura barelor si revine in teren direct in picioarele lui Gerrard. Un sut rapid la coltul lung, cu un Van Der Sar cazut pe cazon si scorul final este stabilit. 2-1. Delir in Liverpool. Rivala de moarte era invinsa.
Tot Gerrard aduce toate punctele in meciul cu Chelsea din 8 decembrie.
In Liga Campionilor Liverpool face din nou egal cu Steaua acasa. 0-0. 2-1 cu CSKA si 3-0 cu Dinamo Kiev si parcursul european al lui Liverpool este foarte bun.
Se mai conseamneaza infrangerea cu West Brom 2-3 din cupa Ligii (turul 3).
Primavara europeana anunta un duel magnific pentru Adrian Mutu: Liverpool – Fiorentina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu