joi, 11 martie 2010

Matematica la clasele 1-8

Nu pricep de ce sunt 5-7 ore de matematica pe saptamana in scoala generala.
Eu as vedea asa scoala:
clasele i-viii: cate un pic din fiecare pentru ca totusi la varsta aia un copil nu stie daca o sa se faca matematician sau profesor de limba romana sau de geografie;
clasele ix-xii: aici elevul alege o clasa de matematica-fizica sau de informatica sau de filologie (desi parca termenul este mai mult intalnit la facultate). Aici ii poti vara pe gat matematica si 10 ore pe saptamana daca este la mate-fizica. Si inca 10 ore de fizica.
facultate: mai mult materiile pentru care s-a dus acolo.
E o varza cu carne in sistemul de invatamant. Matematica la greu desi el poate e cu engleza sau ii place muzica. Baga nene in el matematica pana vomita. In loc sa ai 3 ore de matematica pe saptamana, 3 de geografie, 3 de istorie, 3 de sport, 3 de muzica etc.
Nu pricep cata lume este ajutata cu cosinus, logaritmi, radicali sau ecuatii cu nshpe necunoscute. Cati elevi vor folosi aceste cunostinte vreodata in viata? 1%? Probabil. Deci baga pe gat lucruri care nu intereseaza si nu folosesc nimanui doar asa ca trebuiesc invatate si poate te faci profesor de matematica. Pai sa bage cosinus si logaritmi la facultatea de matematica.
In facultate este iarasi o varza generala. Eram student la finante-banci si aveam materii care nu aveau nicio legatura cu ceea ce faceam eu. Ca sa nu mai zic de ASE. M-am uitat pe materiile de acolo. Un student la contabilitate are geografie politica sau chimia afacerilor (ce-o mai fi si aia?). Zici ca e un ordin de undeva de afara sa ne imbecilizeze tinerii. Ei zici!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu