miercuri, 31 martie 2010

Senatorul Voicu arestat

Am inteles ca ieri a fost arestat seanatorul Voicu. Nu inteleg cum poate fi cineva arestat pe baza unor inregistrari. Se spune ca l-au arestat preventiv pentru ca e un pericol la adresa societatii. Cum pericol? Da cuiva in cap? Mai poate face el presiuni cand stie ca toata lumea il vede si il aude acum? Si cum poti aresta pe cineva pe baza unor inregistrari la telefon? Haideti sa ne imaginam o discutie intre mine si un amic:
- Salut.
- Salut Emi.
- Auzi, ma gandeam ca maine sa ii dam spaga judecatorului ala. Ce zici?
- Asa repede?
- Pai de ce sa mai asteptam? Sa fim siguri.
- Bine.
- Ok. Deci il trimit maine pe Vasile cu plicul.
- Mda. Dar fii atent sa nu il prinda.
- Stai calm. Stie el sa se descurce, ca e baiat mare, ce dracu.

Asadar o convorbire telefonica nu te poate incrimina. Te incrimineaza fapta. Adica pe baza acestei convorbiri se organizeaza un flagrant si este pandit Vasile cand vine cu plicul. Asta daca se stie cine va fi mituit. Dar daca nu poti face flagrantul, convorbirea telefonica de mai sus nu are nicio importanta. De ce? Pentru ca poate cel care se lauda ca da mita, era beat. Sau poate tocmai asta e: SE LAUDA. Se dadea si el cocos, cand defapt nu are asemenea puteri. Sau mai e o alta varianta: totul e pe bune, dar tu ca politie nu stii sa il prinzi cand da mita. Asta e. Te organizezi mai bine si il prinzi alta data. Nu poti aresta pe cineva pentru o convorbire la telefon. Asa si eu pot zice ca il pot influenta pe X sau pe Y sau ca il pot ucide pe X sau pe Y. Am fost prins? Nu.
Numai in Romania lumea e arestata pe baza unei convorbiri la telfon. Repet: unde este convorbirea coroborata cu fapta in sine? Justitia din Romania!
Aaa, ca sa nu mai spun ca il cunosc pe senatorul Voicu si pot spune ca este unul dintre cei mai cumsecade si bun la suflet om care exista. Pot garanta asta. Ceea ce a vorbit la telefon a fost defpat un coism de-al lui. S-a dat mare. Si asta l-a costat. Aberant, dar l-a costat. Il stiu ca are probleme de sanatate. Cine o sa aline suferinta sotiei si mamei lui daca el va muri acum de stress? DNA-ul? SRI-ul? Pupinbasii? la fel a fost si in cazul Haissam. Un om extrem de bun la suflet si care avea afaceri cu tigari printre altele. A suparat multa lumea ca vindea tigari ieftine si a stricat piata unora in Romania. De-asta a fost patat in media. La fel si cu Voicu. Nu stiu cu ce a deranjat si pe cine, dar se pare ca in ziua de azi si daca tusesti te poate aresta cineva. Oare eu o sa mai pot posta ceva pe blogul asta de maine? Sper ca n-o sa-mi aduceti chiftele la Jilava.
Daca considerati ca arestarea lui Voicu este corecta si ca el a facut ceva ilegal, va doresc si Dvs. sa aveti parte de aceeasi justitie cand o sa aveti un proces.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu