marți, 30 noiembrie 2010

O generatie distrusa

M-am uitat azi la DVD-ul "Te salut generatie in blugi" de la Jurnalul National. Un documentar despre Cenaclul Flacara. Si cum ma uitam eu asa, am observat diferente uriase intre genratia '70 - '80 si generatia 2010:

'70 - '80

- lumea aprecia muzica de calitate
- lumea aprecia poezia
- fetele avea chipuri sincere si calde, naturale;

2010

- lumea asculta manele si muzica de negri
- lumea nu mai citeste aproape deloc poezii
- fetele au chipuri excesiv de machiate, buze umflate si nasul lor nu poate fi ajuns nici cu prajina.

Desigur ca nu generalizez, dar observ o tendinta in acest sens.
De ce era lumea linistita, fericita si calda in vremurile alea? Pentru ca nu faceai credite peste credite sa platesti o casa sau o masina. Primeai repartitie de casa de la serviciu si rata nu era una care sa te impovareze. Masina iti luai mai greu, cu liste de asteptare, dar nu te sugrumau ratele. Daca te plimbai creanga pe strada, te intreba militia de sanatate si te obligau sa te angajezi, astfel eliminandu-se in mare parte furturile, pentru ca in loc sa stai fara loc de munca si sa furi portofele la stop, te duceai in uzina si lucrai la strung. Acum nu ai loc de munca, te sinucizi, ca ai rate ptr casa si masina. Te salut generatie distrusa!
A si inca un lucru. Sunt curios cati tineri in ziua de azi mai merg la Putna? Oare mai are rost sa te patrunda istoria locala sau sa contemplezi la acele vremuri de mult apuse? Are rost? Are? In zilele astea in care tara e distrusa, oare mai are rost? Sau asta sa ne fie o mangaiere?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu